Wegen van Vrede – Internationale Vredesontmoeting Münster-Osnabrück

Event details

  • zondag | 10 september 2017 to dinsdag | 12 september 2017
  • 09:00 - 21:00

De jaarlijkse internationale, interreligieuze vredesontmoeting wordt dit jaar georganiseerd in Münster-Osnabrück van 10 tot 12 september. Een unieke kans voor iedereen in Nederland om dit indrukwekkende evenement bij te wonen.

Voor jongeren is er een speciaal programma op maandag in Münster en op dinsdag in Osnabrück. In tijden van spanningen en wapenwedloop willen we de Geest van Assisi vooral doorgeven aan de jongere generaties, om nieuwe perspectieven te tonen voor een toekomst van vrede.

Geest van Assisi

In 1986 heeft paus Johannes Paulus II voor het eerst vertegenwoordigers van alle grote wereldreligies uitgenodigd naar Assisi voor een dag van gebed en ontmoeting. Hier werd de zogenoemde Geest van Assisi geboren met als doel de krachten van vrede in alle godsdiensten, volkeren en samenlevingen te versterken. Sindsdien heeft de Gemeenschap van Sant’Egidio een jaarlijkse vredesontmoeting georganiseerd in verschillende steden in Europa en het gebied rond de Middellandse Zee.

Programma
Zondag 10 september          Openingsceremonie in Münster
Maandag 11 september       Panels in Münster
Dinsdag 12 september         Panels in Münster
                  Gebedsontmoetingen, vredesoptocht en slotceremonie in Osnabrück

Voor uitgebreidere informatie over het programma, onderwerpen van panels en praktische zaken, verwijzen wij u naar de (engelstalige) folder en naar de FAQ.

Deelname is gratis, maar aanmelding noodzakelijk.

Papieren folders kunt u aanvragen via info@santegidio.nl

De geschiedenis van de interreligieuze ontmoetingen vindt u hier.