Apeldoorn
In ons restaurant voor thuislozen, de Franciscustafel, ontvangen wij iedere maandag zo’n dertig gasten. Zij krijgen een gratis driegangenmenu aan gedekte tafels in een ontspannen, vriendschappelijke sfeer.

Elke vrijdagavond gaat het straatteam na het gebed met de bakfiets op pad om onze vrienden van de straat brood, koffie, thee en warme chocolademelk te brengen. Met in de zomer vers fruit en in de winter een goed gevulde maaltijdsoep.

Het straatteam bezoekt ook wekelijks een opvanghuis voor mensen met een verslaving of psychiatrische problematiek die dak- of thuisloos zijn geraakt en/of een combinatie aan problemen hebben. Maandelijks houden wij hier een ontmoeting in de activiteitenruimte met Bijbelverhalen, en we besteden aandacht aan Allerzielen, Kerst en Pasen

Elke zaterdag is onze kledingbank open van 10.00 tot 12.00 uur voor het inleveren van goede en schone kleding (nieuwe adres: Oude Beekbergerweg 157 Apeldoorn). ’s Middags is de uitgifte voor mensen in financiële nood. Wij ontvangen ruim 500 gasten in de maand van verschillende culturele achtergronden. De (interculturele) ontmoeting is hierbij erg belangrijk. Naast kleding zijn er ook schoenen, linnengoed, speelgoed en boeken te krijgen.

Amsterdam
In Amsterdam trekken we iedere vrijdagavond met een groep jongeren naar buiten om onze vrienden van de straat op te zoeken, een goed gesprek te hebben en waar gewenst eten en drinken uit te delen.

Dinsdags opent de Franciscustafel haar deuren. Wekelijks ontvangen we 60 vrienden, daklozen, eenzamen, psychiatrisch patiënten en zoekers uit alle windstreken.

Door deze ontmoetingen twee keer per week ontstaat een goede basis voor vriendschap en trouw die levens kan veranderen.