Boekpresentatie ‘Alles kan veranderen’ van Andrea Riccardi

Event details

  • woensdag | 14 november 2018
  • 19:30 - 21:00
  • Huis van Sant'Egidio, Waterlooplein 205, 1011 PG Amsterdam
  • 0202331522

Op woensdag 14 november wordt in het Huis van Sant’Egidio aan het Waterlooplein in Amsterdam om 19.30 uur het boek ‘Alles kan veranderen’ gepresenteerd: het nieuwste boek van Andrea Riccardi, historicus en stichter van de Gemeenschap van Sant’Egidio.

In ‘Alles kan veranderen – kijken met hoop naar de wereld van morgen’ wordt Riccardi geïnterviewd naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Sant’Egidio en reflecteert hij op de solidariteit in tijden van globalisering. Hij spreekt over de waarde van het gebed, de vriendschap met de armen en de inzet voor de vrede en biedt een originele blik op de grote uitdagingen van deze tijd.

Tijdens de boekpresentatie zullen prof. dr. Ernst Hirsch Ballin (hoogleraar Rechten van de Mens en voormalig minister van justitie), mgr. Jan Hendriks (hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam) en mevrouw Hilde Kieboom (vicevoorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio en verantwoordelijke voor Sant’Egidio in de Benelux) stilstaan bij de betekenis van de analyse van Riccardi.

Riccardi geeft namelijk niet alleen een indringend beeld van de spiritualiteit en de ervaring van Sant’Egidio na een halve eeuw vriendschap met de armen in de periferie van Rome en de wereld, maar biedt tegelijk een originele beschouwing op de complexe realiteit van armoede en oorlog. De concrete naastenliefde, de kunst van het vrede stichten en een visionaire reflectie op de grote vraagstukken vormen voor hem een kompas voor de toekomst, in de overtuiging dat niets onmogelijk is.

Na afloop van de boekpresentatie is er een informeel samenzijn en bent u in de gelegenheid het boek, dat werd vertaald door Christian van der Heijden en is uitgegeven bij Kok Boekencentrum, aan te schaffen.