Don’t Kill in Our Names – Conference against the Death Penalty

Event details

  • vrijdag | 1 december 2017
  • 20:00 - 21:30
  • Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

In honor of Cities for Life, an international day against the death penalty, organized by the Community of Sant’Egidio, we present you with Marietta Jaeger’s story. Though her 7-year-old daughter was kidnapped and murdered, she chose to oppose the death penalty for the perpetrator, a psychiatric patient.

In het kader van de actie ‘Cities for Life’, een internationale dag tegen de doodstraf, georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio, vertelt Marietta Jaeger uit de Verenigde Staten haar verhaal. Haar 7-jarige dochter werd ontvoerd en vermoord. Desondanks verzette zij zich tegen de doodstraf voor de dader, die een psychiatrisch patiënt was.

Main language: English

Free entrance

Flyer English 

Flyer Nederlands                           

De internationale dag Cities for life is de grootste internationale actie van de beweging voor afschaffing van de doodstraf. De dag wordt jaarlijks gehouden op 30 november, de datum waarop het groothertogdom Toscane als eerste ter wereld de doodstraf afschafte. Het Colosseum in Rome is symbool geworden van de strijd voor afschaffing van de doodstraf. Het Colosseum wordt behalve op 30 november ook speciaal verlicht wanneer een belangrijke stap is gezet op de weg van afschaffing en een moratorium op de doodstraf ergens in de wereld.

Afgelopen jaar werd de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam groen verlicht met de tekst “Nee, tegen de doodstraf”.  Amsterdam spreekt zich hiermee als gemeente uit voor afschaffing van de doodstraf en sluit zich aan bij de wereldwijde campagne Cities for life – Steden tegen de doodstraf. Deze campagne wordt sinds 2002 georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Meer informatie over Cities for life vindt u op de internationale site.