Herdenking pater Frans van der Lugt

Event details

  • zaterdag | 6 april 2019
  • 13:00 - 18:30
  • Doopsgezinde Kerk, Singel 454, Amsterdam De Krijtberg, Singel 446, Amsterdam

Vijf jaar na de dood van pater Frans van der Lugt (1938-2014) is er in Amsterdam een bijeenkomst waarin herdenken en ontmoeting centraal staan. Zijn strijd tegen het onrecht en zijn moedige inzet voor de onderdrukte Syrische bevolking spraken tot de verbeelding. Groot was het verdriet en de verontwaardiging toen pater Frans op 7 april 2014 op brute wijze om het leven werd gebracht. Nog steeds is pater Frans een inspiratiebron voor velen. Allen die hem en de projecten, die in zijn geest worden voortgezet, een warm hart toedragen zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. De herdenking is in de Doopsgezinde Kerk in Amsterdam met aansluitend de eucharistieviering in De Krijtberg.

Programma:
13.00 uur Lunchconcert in de Doopsgezinde Kerk met de in Nederland wonende Syrische muzikanten Nawras Al Taky (oud en zang) en Modar Salameh (percussie). Gratis toegang, deurcollecte

14.00 uur koffie, thee, Syrische versnaperingen

14.30 uur Herdenking en ontmoeting
Graag uw komst melden via abunafrans@gmail.com
*   Presentatie van een nieuw boek met teksten van pater Frans van der Lugt, door Cilia ter Horst, samensteller en vertaler. “Wie ben jij, o liefde”
*   De humanitaire corridors: Sant’Egidio brengt vluchtelingen uit Syrië langs een veilige weg naar Europa
*   Het Abuna Frans Haus in Essen Duitsland, samenleven met vluchtelingen -een project van de Duitse jezuïeten.
*   Syrische vluchtelingen over Pater Frans
*   Oude en nieuwe videobeelden met teksten van Pater Frans

17.15 uur Eucharistieviering (in het Engels) in De Krijtberg. Hoofdcelebrant is mgr. Jan Hendriks, bisschop-coadjutor van Haarlem-Amsterdam.

De Jezuïeten hebben ter herinnering aan pater Frans onderstaand filmpje gemaakt: