Rome 2020 – Internationale ontmoeting voor de vrede

Event details

  • dinsdag | 20 oktober 2020
  • 16:30 - 19:00
  • Online
  • 0202331522

Niemand redt zichzelf alleen – Vrede en broederschap

“De verschillende religies, die uitgaan van de erkenning van de waarde van ieder mens als een schepsel dat geroepen is om een zoon of dochter van God te zijn, bieden een waardevolle bijdrage aan het opbouwen van broederschap en het verdedigen van gerechtigheid in de samenleving.”

In de geest van deze woorden van paus Franciscus in de encycliek ‘Fratelli Tutti’ organiseert de Gemeenschap van Sant’Egidio de Internationale Ontmoeting van het Gebed voor de Vrede tussen de grote wereldreligies getiteld: ‘Niemand redt zichzelf alleen – Vrede en broederschap’.

De bijeenkomst vindt plaats op het Piazza del Campidoglio in Rome op 20 oktober 2020. Omwille van de maatregelen ter preventie van besmettingen is het uitsluitend mogelijk om de bijeenkomst op uitnodiging bij te wonen. Daarom wordt het evenement online uitgezonden via het web en de sociale media kanalen van de Gemeenschap van Sant’Egidio.

PROGRAMMA

NEEM DEEL AAN HET ONLINE EVENT »

Geest van Assisi

In 1986 heeft paus Johannes Paulus II voor het eerst vertegenwoordigers van alle grote wereldreligies uitgenodigd naar Assisi voor een dag van gebed en ontmoeting. Hier werd de zogenoemde Geest van Assisi geboren met als doel de krachten van vrede in alle godsdiensten, volkeren en samenlevingen te versterken. Sindsdien heeft de Gemeenschap van Sant’Egidio een jaarlijkse vredesontmoeting georganiseerd in verschillende steden in Europa en het gebied rond de Middellandse Zee.

De geschiedenis van de interreligieuze ontmoetingen vindt u hier.