Kerstbenefietconcert voor Malawi met Kamerkoor NEXT

Event details

  • donderdag | 20 december 2018
  • 20:15 - 21:30
  • Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207, 1011 PG Amsterdam
  • 0202331522

#muziek #kerst #a capella # lessons&carrols #Malawi #benefiet

Kamerkoor NEXT verzorgt het kerstbenefietconcert voor Malawi, in de vorm van  ‘A European Festival of Lessons and Carols’.  Wat is de essentie van Kerst binnen de context van de Europese Unie. In een seculariserend Europa lijkt het alsof de basis waarop de Europese Unie ooit is ontstaan, namelijk de bevordering van vrede en eenheid, steeds verder verdwijnt. ‘A European Festival of Lessons and Carols’ brengt de universele boodschap van eenheid en vrede dichtbij. 

Kaarten/reserveren: 
€15,- / € 10,- via info@santegidio.nl of 020-2331522

Het programma
De traditionele vorm van de Engelse Festival of Lessons and Carols, refereert aan de komende BREXIT. Het centrale muziekstuk komt dan ook uit de rijke Engelse koortraditie. Daarnaast zal (traditionele) kerstmuziek uit heel Europa worden afgewisseld met korte lessons die uit de geschiedenis van Europa getrokken kunnen worden.

▪ Benjamin Britten– Ceremony of Carols
▪ Gasper Jereb– Gedeelten uit het Magnum Mysterium
▪ Bengt Ollen– Trilo
▪ Pärt Uusberg– Ohtul & Valgusele
▪ Mykola Leontovich– Shchedryk (Carol of the Bells)
▪ Bach/arr. Philip. Lawson– Ich steh’ an deiner Krippen hier
▪ Traditional, arr. Philip Lawson– Noël nouvelet
▪ Traditional– Riu, riu Chiu
▪ Joan Chirescu– Steaua sus rasare
▪ Traditional– Mizerna cicha

Malawi
De opbrengst van het concert is bestemd voor het project ‘Bravo’ in Malawi. In Malawi leeft ruim 65 procent van de negentien miljoen inwoners onder de armoedegrens. De aidsepidemie heeft de toch al slechte economische situatie dramatisch verergerd. Hoewel er geen officiële statistieken bestaan, wordt naar schatting maar vijf procent van de inwoners van Malawi bij hun geboorte geregistreerd. Pas sinds 2015 is er beleid van de regering om alle kinderen tot zestien jaar te registreren.

Waarom is registratie zo belangrijk? Omdat ongeregistreerde kinderen officieel niet bestaan. Ze mogen niet naar school, krijgen geen gezondheidszorg en kunnen geen diploma’s halen. Ook krijgen ze geen wettelijke, sociale of economische bescherming. Dat maakt ze een gemakkelijk slachtoffer van misbruik, uitbuiting, slavernij en mensenhandel.  Sant’Egidio heeft in Malawi het programma ‘BRAVO!’ opgezet om geboorteregistratie te bevorderen. De eersten die een geboortebewijs ontvangen zijn tweeduizend HIV-positieve kinderen van 0-16 jaar. Veel van hen zijn wees en dus extra kwetsbaar, het geboortebewijs biedt hen belangrijke bescherming.
Dit project wordt gedragen door Adventsactie.
Meer informatie: www.adventsactie.nl 

Kamerkoor NEXT, onder leiding van Fokko Oldenhuis (dirigent)
Kamerkoor NEXT is in september 2015 opgericht voor jonge, ervaren en ambitieuze zangers die de studentenkoren zijn ontgroeid en wekelijks op hoog niveau en binnen een fijne sfeer samen muziek willen maken.
NEXT onderscheidt zich met frisse en ambitieuze programmering rondom de drie hoofdthema’s a capella uitvoeringen; samenwerking met andere kunstdisciplines en het op vernieuwende wijze uitvoeren van oude muziek en/of grotere koorwerken.
Luister alvast naar het kerstprogramma van NEXT in 2017
Meer informatie: www.kamerkoornext.nl en www.facebook.com/kamerkoornext.