Nieuwjaarswandeling voor de vrede in Apeldoorn

Event details

  • woensdag | 1 januari 2020
  • 17:00 - 18:30
  • Start op het kerkplein, Hoofdstraat 18, Apeldoorn

De Gemeenschap van Sant’Egidio organiseert in vele steden in de wereld op Nieuwjaarsdag, de Internationale Dag van de Vrede, een Vredeswandeling. In Apeldoorn sluiten wij ons hier al vijf jaar bij aan, met een landelijke vredeswandeling door het centrum van de stad.

Na alle Kerstactiviteiten willen wij het nieuwe jaar beginnen met een roep om vrede. Vanaf de kerk naar monument Kamp Rees bij het gemeentehuis lopen wij met fakkels en borden van landen waar oorlog is en borden van vrede in vele talen door de stad. Onderweg laat De Stemcaravaan vredesliederen horen. De route gaat via de Synagoge in de Paslaan, de Herberg en de Eyup Sultan moskee via De Kus naar het plein bij de Onze Lieve Vrouwekerk. Daar sluiten we af met sprekers, muziek en een vredesfeest. 

Schouder aan schouder met onze joodse en moslim broeders en zusters, samen met protestanten, katholieken en met niet gelovigen. Zo laten we zien dat het kan:

vrede is werkelijk mogelijk in onze wereld, dichtbij en ver weg.

Loop met ons mee op 1 januari, start om 17.00 uur,  Kerkplein, Hoofdstraat 18, voor de Onze Lieve Vrouwekerk. Download de flyer

 

Bekijk hier een film over onze vredeswandeling (2019)