Nieuwjaarswandeling voor de vrede in Apeldoorn

Event details

  • maandag | 1 januari 2018
  • 17:00 - 18:30
  • Apeldoorn Kerkplein Hoofdstraat 18, voor de Onze Lieve Vrouwekerk. Vervolg wandeling via Synagoge, Stationsstraat, Eyup Sultan Moskee, Stationsplein, plaquette voor gevallenen, De Kus. Eindpunt: plein voor Onze Lieve Vrouwekerk (Hoofdstraat) Met verschillende sprekers, vredesritueel en vredesfeest.

De Gemeenschap van Sant’Egidio organiseert in vele steden in de wereld op Nieuwjaarsdag, de Internationale Dag van de Vrede, een Vredeswandeling. In Apeldoorn sluiten wij ons hier al vijf jaar bij aan, een landelijke vredeswandeling door het centrum van de stad.

Na alle Kerstactiviteiten willen wij het nieuwe jaar beginnen met een roep om vrede. Vanaf de kerk naar monument Kamp Rees bij het gemeentehuis lopen wij met fakkels en borden van landen waar oorlog is en borden van vrede in vele talen door de stad. De route gaat via de Synagoge in de Paslaan, de moskee, stationsplein, naar de Onze Lieve Vrouwekerk.

Schouder aan schouder met onze joodse en moslim broeders en zusters, samen met protestanten, katholieken en met niet gelovigen. Zo laten we zien dat het kan:

vrede is werkelijk mogelijk in onze wereld, dichtbij en ver weg.

Loop met ons mee op 1 januari, start om 17.00 uur,  Kerkplein Hoofdstraat 18, voor de Onze Lieve Vrouwekerk.

peace-is-the-way apeldoorns-beraad-v-kerken