Oecumenisch gebed voor de martelaren

Event details

  • maandag | 15 april 2019
  • 19:00 - 20:15
  • Onze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18 te Apeldoorn
  • 06-16912727

Hierbij wil ik u van harte uitnodigen om met ons te herdenken en mee te bidden voor de Martelaren van deze tijd.

Voor de negende keer organiseert de gemeenschap van Sant’Egidio Nederland op maandag in de Goede Week (15 april 2019) de oecumenische Gebedsdienst voor de Martelaren, in de Onze Lieve Vrouwekerk te Apeldoorn. Tijdens dit gebed worden christenen herdacht die het afgelopen jaar werden omgebracht vanwege hun geloof.

Voorganger is de Utrechtse aartsbisschop van de Oudkatholieke kerk mgr. J. Vercammen. Hij wordt geflankeerd door de aartsbisschop van de Syrisch Orthodoxe Kerk, mor Polycarpus;  de aartsbisschop van de Russisch-Orthodoxe kerk, mgr.  Elisey; de Roomskatholieke hulpbisschop van Utrecht, mgr. Woorts en vertegenwoordigers van onder andere de Protestantse Kerk Nederland.

Per land worden tijdens deze herdenkingswake de namen genoemd van de mensen die in de afgelopen periode hun leven hebben gegeven omwille van het Evangelie. 

Een van de martelaren waar aandacht voor zal zijn, is pater Frans van der Lugt, de Nederlandse jezuïet die vijf jaar geleden in Homs, Syrië werd vermoord. De jezuïeten maakten onderstaand filmpje over hem:

Voor meer informatie over de gebedswake:
Diaken Ronald Dashorst
r.dashorst@rkapeldoorn.nl
06-16912727

Meer informatie over de andere bijeenkomsten van Sant’Egidio in de Goede Week.