pianoconcerten in de Mozes en Aäronkerk

Event details

  • woensdag | 24 juli 2019
  • 12:15 - 12:45
  • Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207, Amsterdam
  • 0202331522
Nu de zomerdrukte in de stad weer enorm toeneemt en het voor stadsbewoners vaak heel erg wennen is aan de toeristenmassa’s, steunt Gemeente Amsterdam dit initiatief waarbij stadsbewoners en bezoekers gezamenlijk in alle rust naar muziek kunnen luisteren. 
Vanaf 12 juni 2019 is er weer iedere woensdag een lunchpauze-pianoconcert in de Mozes en Aäronkerk.
 
12, 19 en 26 juni hoort u zonnige pianowerken door Luc Blommers
 
3, 10, 17, 24 en 31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus speelt Jacqueline voorheen Frederique preludes van J.S.Bach en gelijksoortig nieuw werk van vaderlandse componisten.
 
Wij nodigen ook speciaal die duizenden Amsterdammers uit die niet op vakantie kunnen gaan.
 
GRATIS ENTREE
een bijdrage wordt op prijs gesteld 
 
—————

Jacqueline voorheen Frederique studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Door haar samenwerking met andere muzikanten, videokunstenaars, mimers en beeldend kunstenaars ontstaan vaak bijzondere concerten.

Na vele muziekfilmexperimenten (YouTube) toerde ze door het land met een film- en pianoprogramma op de jazzy muziek van Nicolai Kapustin: Play it again Fred!, en de Jukebox van Bach (ook als kinderprogramma).

En nu 24preludia waarin 24 vaderlandse en eigentijdse componisten een antwoord hebben geschreven op de preludes van J.S.Bach uit het Wohltemperierte Klavier, 1722. De componisten die klinken zijn: Louis Andriessen – Caroline Ansink – Loek Dikker – Gijs van Dijk – Christina Viola Oorebeek  – Boudewijn Tarenskeen – Joost van Son – Ab Sandbrink – Willem Jeths – Calliope Tsoupaki – Sinta Wullur – Roderik de Man – Pieter Smithuijsen – Els Klein – Oene van Geel – Allan Segall – Maarten van Norden – Lorre Trytten – Morris Kliphuis – Reza Namavar – Jeff Hamburg – Jacques Bank – Michael Moore – Natalia Dominguez Rangel – Heleen Verleur

Meer informatie over de stukken en de componisten leest u op 24preludia.nl

———————————————–
 
De Amsterdamse pianist Luc Blommers speelt zonnige pianowerken van onder andere Scarlatti, Schubert en Beethoven. Ook speelt hij werk van Franz Liszt. Deze wereldberoemde pianist en componist bezocht de Mozes & Aaronkerk in 1866 en woonde er een uitvoering van zijn Graner Messe bij. Dat was een jaar nadat hij in Rome tot subdiaken was gewijd in de rooms-katholieke kerk.
 
Luc Blommers werd geboren in Amsterdam en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans Dercksen en Jan Wijn. Als pianist trad hij op in kamermuziek, en ook als solist in pianoconcerten, zoals in de Beurs van Berlage in het pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel. Behalve als pianist is Luc actief als theoloog, econoom en jurist. Regelmatig is hij op Radio 4 te horen, waar hij een toelichting geeft op klassieke muziek met een religieuze component.