Ambassadeur bedankt Sant’Egidio voor gastvrijheid aan Filipijnse gemeenschap

11 juni 2021

Z.E. J. Eduardo Malaya, Filipijns ambassadeur in Nederland bracht een bezoek aan de Mozes en Aäronkerkin Amsterdam aan de vooravond van de onafhankelijkheidsdag van de Filipijnen. De Filipijnse gemeenschap verzorgde daar een gebed en een feestelijke ontvangst voor landgenoten aan wie zij wekelijks voedselpakketten en bonnen uitdelen.

Colm Dekker, verantwoordelijke van Sant’Egidio in Amsterdam, heette de nieuwe ambassadeur van harte welkom. Hij sprak over de inzet van de Gemeenschap voor gebed, armen en de vrede, en in het bijzonder de betrokkenheid van Sant’Egidio bij de vredesonderhandelingen in Mindanao in de Filipijnen. Ook gaf hij aan hoe mooi het is dat de Filipijnse gemeenschap en Sant’Egidio de armen op dezelfde manier vanuit de vriendschap nabij proberen te zijn.

Ambassadeur Malaya sprak over de saamhorigheid die de Filipijnse én de Nederlandse cultuur kennen. Hij herinnerde aan de eeuwenoude band tussen de Rooms-katholiek kerk in Nederland en in de Filipijnen. De ambassadeur bedankte de Gemeenschap van Sant’Egidio, die sinds november 2020 wekelijks gastvrijheid biedt aan de voedseldistributie van de Filipijnse gemeenschap in Amsterdam. Zo kunnen zij honderden landgenoten helpen die door de pandemie in grote financiële nood geraakt zijn en niet kunnen terugvallen op voorzieningen van de Nederlandse overheid.

Galerij