‘De schreeuw om vrede’ – internationale ontmoeting voor de vrede

20 oktober 2022

De driedaagse internationale ontmoeting ‘De schreeuw om vrede’ in Rome bracht duizenden mensen van verschillende culturen en religies bijeen om te luisteren naar de roep om vrede die klinkt vanuit de hele wereld, en om samen te bouwen aan wegen van vrede.

Na de openingsbijeenkomst, met bijdragen van Andrea Riccardi, presidenten Sergio Mattarella en Emmanuel Macron, kardinaal Matteo Zuppi en andere religieuze vertegenwoordigers, volgden twee dagen van gesprek over de grote actuele thema’s: van milieubescherming tot multilateralisme, van de theologische redenen om te werken aan vrede tot de rol van de media.

De slotceremonie vond plaats bij het Colosseum. Na momenten van gebed van de verschillende religies kwamen enkele duizenden mensen daar samen en werd, nadat ze hadden geluisterd naar de woorden van paus Franciscus, het appel voor de vrede voorgelezen.

Pace, Peace, Paix, Mir… In vele talen gaven de aanwezigen bij het Colosseum blijk van hun inzet voor de ius pacis, het recht op vrede voor de hele wereld.

Van de vele bijeenkomsten van deze ontmoeting zijn teksten, video’s en foto’s beschikbaar. Ze vormen een bron van visioenen en woorden die voor iedereen een groot teken van hoop vormen.

Alle panels

Teksten en sprekers

Foto’s

De toespraak van Marco Impagliazzo

De boodschap van paus Franciscus

Het appel voor de vrede 2022