Herdenking van omgekomen vluchtelingen

2 november 2021

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om.

Op zondag 7 november om 15.00 u. vindt in de Mozes en Aäronkerk de jaarlijkse oecumenische herdenking plaats van vluchtelingen die afgelopen jaar zijn omgekomen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking, getiteld ‘Sterven aan de hoop’, noemen we hun namen en verhalen, opdat we hen niet vergeten. Theologe Manuela Kalsky verzorgt de toespraak. Verder werken voorgangers uit verschillende kerken mee. We sluiten de herdenking af met een processie naar de Amstel, waar bloemen worden uitgestrooid om de overledenen te gedenken.

Voorafgaand aan de herdenking houdt professor Thomas Spijkerboer een lezing over het migratiebeleid van de EU en de gevolgen daarvan. De lezing vindt plaats in het Huis van Sant’Egidio, Waterlooplein 205, en begint om 13.30 u. Professor Spijkerboer is hoogleraar Internationaal Recht aan de Vrije Universiteit. Hij verricht toonaangevend onderzoek op het terrein van het Nederlandse, Europese en internationale migratie- en vluchtelingenrecht. Aanmelden voor de lezing is nodig: info@diaconie.org.

De herdenking wordt dit jaar georganiseerd door de Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam, het Jeannette Noëlhuis, De Protestantse Diaconie en de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Galerij

  • herdenking van omgekomen vluchtelingen