Imagine Peace, internationale ontmoeting voor vrede in Parijs van 22-24 september 2024

9 juli 2024

De Gemeenschap van Sant’Egidio en het aartsbisdom Parijs organiseren de Internationale Ontmoeting voor Vrede 2024 getiteld “Imaginer la Paix” – “Imagine Peace”, die van 22 tot en met 24 september 2024 plaatsvindt in de Franse hoofdstad.
Na de historische ontmoeting in Assisi in 1986 op initiatief van Johannes Paulus II brengt de 38e editie van het evenement vanuit alle continenten vertegenwoordigers bijeen van de grote wereldreligies en uit de wereld van politiek, maatschappelijk middenveld en wetenschap in een tijd die wordt gekenmerkt door ernstige conflicten en het risico dat deze zich wereldwijd uitbreiden. Gedurende drie dagen worden actuele thema’s in onze tijd besproken, met bijzondere aandacht aan de vrede, samenleven, milieu en solidariteit.
De ontmoeting, waaraan duizenden mensen van alle leeftijden, grotendeels afkomstig uit Europa, deelnemen, bestaat uit plenaire sessies en thematische panels, waarin de sprekers en het publiek kunnen luisteren en in gesprek kunnen gaan over vele grote vragen van vandaag.
In de diepgaand veranderende tijd waarin we leven – denk maar aan de voortdurende oorlogen en de klimaatverandering – is het van cruciaal belang dat religieuze leiders en invloedrijke personen uit diverse maatschappelijke sectoren hun krachten verenigen om collectief een boodschap over te brengen van hoop en van de vrede waar de wereld naar snakt.
De details voor deelname worden hier de komende dagen gepubliceerd.