Internationale ontmoeting “Broederschap onder de volkeren is de toekomst van de aarde”

4 oktober 2021

Voor de vijfendertigste keer brengt de Gemeenschap van Sant’Egidio religies en culturen bijeen, dit jaar onder de titel “Broederschap onder de volkeren is de toekomst van de aarde. Religies en culturen in dialoog“. De jaarlijkse bijeenkomst wordt gehouden in de ‘geest van Assisi’, de plaats waar Johannes Paulus II in 1986 de religieuze wereldleiders voor het eerst bijeenbracht.

Het evenement vindt dit jaar plaats in Rome op 6 en 7 oktober. De grote wereldreligies komen er samen na een jaar dat gedomineerd werd door de gezondheidscrisis als gevolg van de Covid-19 pandemie, maar ook door de vele conflicten die nog steeds plaatsvinden in veel delen van de wereld, door de klimaatcrisis en de humanitaire crisis met duizenden vluchtelingen die noodgedwongen hun land verlaten, zoals onlangs in Afghanistan.

Videoboodschap van Marco Impagliazzo, voorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio

Het programma bestaat uit een openingsceremonie met internationaal vermaarde sprekers als de oecumenische patriarch van Constantinopel Bartholomeus, de Anglicaanse aartsbisschop Welby en rabbijn Pinchas Goldschmidt. Daarna volgen verschillende forumgesprekken over onderwerpen als de zorg voor de aarde en de mogelijkheden van vrede. De aanwezige religies (moslims, joden, boeddhisten, christenen) zullen vervolgens ieder volgens hun eigen traditie bidden om vrede. Paus Franciscus zal voorgaan in het gebed van de christenen en ook aanwezig zijn bij de slotceremonie, waar onder meer de Duitse kanselier Angela Merkel spreekt en waar de religieuze leiders samen een boodschap van vrede zullen brengen.

Het evenement wordt volledig live uitgezonden via onze deze website. Het programma vindt u hier.