Herdenking “Sterven aan de hoop”

Datum: 07 november 2021 om 15:00u

Op zondag 7 november om 15.00 u. vindt in de Mozes en Aäronkerk de jaarlijkse oecumenische herdenking plaats van vluchtelingen die afgelopen jaar omkwamen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen hun verhalen een belangrijke plaats in. De theologe Manuela Kalsky zal de toespraak verzorgen. Verder werken voorgangers uit verschillende kerken mee. De herdenking wordt afgesloten met een processie naar de Amstel, waar bloemen worden uitgestrooid om de overledenen te gedenken.

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Aan hen denken wij en hun namen worden genoemd, opdat zij niet vergeten worden.

Voorafgaand aan de herdenking houdt professor Thomas Spijkerboer een lezing over het migratiebeleid van de EU en de gevolgen daarvan in het Huis van Sant’Egidio, Waterlooplein 205. De lezing begint om 13.30 u. Professor Spijkerboer is hoogleraar Internationaal Recht aan de Vrije Universiteit. Hij verricht toonaangevend onderzoek op het terrein van het Nederlandse, Europese en internationale migratie- en vluchtelingenrecht.

Aanmelden voor de lezing via info@santegidio.nl

De herdenking wordt dit jaar georganiseerd door de Raad van Kerken Amsterdam, het Jeannette Noëlhuis, De Protestantse Diaconie en Gemeenschap van Sant’Egidio.