Jubileumconcert 150 jaar orgel Mozes en Aäronkerk

Datum: 03 oktober 2021 om 20:00u

Op 3 oktober organiseert Sant’Egidio een concert “Transitus. Een muzikale reis van vriendschap tussen mensen, volken en natuur” in de Mozes en Aäronkerk vanwege het 150-jarig bestaan van het Philbert/Adema-orgel. Het wordt een gevarieerd programma met de première van een nieuwe compositie van de beroemde componiste Kate Moore.

Het Philbert/Ademaorgel is een bijzonder Frans-romantisch monumentaal orgel dat is bespeeld door toonaangevende organisten als Camille Saint-Saëns en Charles-Marie Widor.

Het concert op de vooravond van de feestdag van Franciscus weerspiegelt de geestelijke erfenis van deze populaire heilige. Hij zette zich in voor de armen, de natuur en de interreligieuze dialoog. Franciscus is een belangrijk voorbeeld voor de Gemeenschap van Sant’Egidio die sinds 2014 vanuit de Mozes en Aäronkerk werkt aan ontmoeting en vriendschap tussen arm en rijk, buurtgenoot en toerist, jong en oud en zich wereldwijd inzet voor interreligieuze dialoog en vrede.

Het wordt een gevarieerd programma waarin behalve het orgel ook een tenor, een harp en een sopraansaxofoon zullen klinken.

Sant’Egidio nodigt buurtbewoners, Amsterdammers, andere geïnteresseerden en al haar vrienden uit om kennis te maken met het prachtige veelzijdige orgel en het jubileum mee te vieren.

reserveren via info@santegidio.nl

Kosten: vrijwillige bijdrage naar draagkracht

coronacheck bij entree

Met medewerking van: Daniel Nunes (orgel), Beate Loonstra (harp), Tom Sanderman (sopraansaxofoon), Georgi Sztojanov (tenor) en Kate Moore (cello)

Galerij: