Music in the Making: luisteren en inspireren

01 juli 2020 - 12:00

Harpiste Beate Loonstra organiseert van 1 tot en met 31 juli in de Mozes & Aäronkerk aan het Waterlooplein Music in the Making. De kerk is in de maand juli dagelijks geopend van 12.00u – 16.00u.

 

Draag bij aan het muziekstuk van Amsterdam
Vertel in een 1 op 1 ontmoeting met harpiste Beate Loonstra je eigen verhaal, dan zal zij daarop geïnspireerd muziek spelen. Een improvisatie speciaal voor jou of voor iemand uit je omgeving die wel een ‘harp onder de riem’ kan gebruiken. Tijdens Music in the Making verzamelt Beate de verhalen van Amsterdammers en bezoekers van de stad. Van de losse improvisaties maakt ze een collectieve compositie. Hét muziekstuk van en voor de stad Amsterdam. Tijdens het slotconcert op 31 juli kan je in dit nieuwe muziekstuk een fragment van je eigen privé concert terughoren. Zo ontstaat er een hoopvol geluid voor iedereen.

 

Beate studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium, waarbij ze geroemd werd om haar enorme vertelkracht en sterke muzikale identiteit. “Hoe vaak krijg je als luisteraar de kans dat een musicus speciaal voor jou speelt? Ik heb gemerkt dat dat voor mensen een heel bijzondere ervaring is, de muziekbeleving wordt heel persoonlijk. Dat effect wordt versterkt als mensen iets van zichzelf willen delen. Doordat dat iets met mij doet, inspireert het de muziek die ik aan het maken ben; op dat moment voor die persoon en ook in de composities waar ik aan werk. De harp is daarvoor bovendien een heel geschikt instrument omdat ik de klank zo rechtstreeks met mijn vingers vorm. In de Mozes & Aäronkerk klinkt het ook nog eens fantastisch.”

 

Verspreid over de maand zijn er componisten te gast onder wie Kate Moore, Gerard Beljon en Ad Wammes en musici met een ander instrument zoals viool of zang. Kijk voor de actuele agenda op musicinthemaking.nl.

Music in the Making wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeenschap van Sant’ Egidio.

Inschrijven