Mensen die op straat leven, maar ook veel ouderen hebben zelden iets om naar uit te kijken. Het gevoel van eenzaamheid en aan de kant staan voelen ze het sterkst in de kersttijd, wanneer iedereen gezellig aan tafel zit met familie en vrienden en elkaar mooie cadeaus geeft.

Daarom organiseert Sant’Egidio tijdens de kerstdagen in Apeldoorn, Roosendaal en Amsterdam onvergetelijke kerstfeesten voor de armen van onze steden, voor wie wij het hele jaar hun familie en vrienden zijn. Al jaren blijkt het een feest voor de gasten én voor de vrijwilligers om hierbij te mogen zijn. Behalve een warme sfeer, mooie aankleding en heerlijk eten krijgt iedereen een mooi cadeau.

Om deze feesten mogelijk te maken hebben we hulp nodig: vrijwilligers, cadeaus en financiële steun.

Vrijwilligers

Als je wilt komen helpen op de kerstfeesten, heel graag.

In Amsterdam beginnen de voorbereidingen van het feest op maandag 24 december om 14.30 uur en we zijn rond 21.30 uur klaar. 

Wil je in Apeldoorn helpen, kijk dan op deze pagina welke feesten er zijn en hoe je je kunt aanmelden.

Financiële steun

Voor ons werk met de armen van de stad door het jaar, en zeker ook voor onze kerstfeesten kunnen we uw financiële bijdrage goed gebruiken. U kunt een eenmalige bijdrage geven of ons maandelijks steunen. Alle informatie over de mogelijkheden voor donaties vindt u hier. We danken u zeer voor uw bijdrage.

Kerstcadeaus

In totaal zijn er zo’n 250 vrienden die dit jaar een kerstcadeau krijgen. De meesten zijn dak- en thuislozen maar er zijn ook vluchtelingen, ouderen en kinderen bij. Iedereen krijgt 2 à 3 cadeautjes.
We hopen dat zoveel mogelijk mensen cadeaus willen brengen of inzamelen in hun eigen familie, buurt, vriendenkring of op hun werk. 

Let op: wij geven alleen nieuwe spullen. Dus echte cadeaus, zoals je die zelf ook graag zou ontvangen met kerstmis! Het mag nog in de verkoopverpakking zitten, maar pak het nog niet in. 

Enkele ideeën voor cadeaus:

Persoonlijke verzorging (daklozen en ouderen):

zeep,
bad- of douchecrème,
eau de toilette
handdoek,
toilettas (met inhoud),
tandenborstel met tandpasta.

Als het wat duurder mag zijn:
thermo-ondergoed,
fleece-dekentje,
bodywarmer,
rugtas,
thermosbeker,
usb-stick,
slaapzak,
horloge.
Handig voor wie op straat leeft:
handschoenen,
muts,
sjaal,
ondergoed,
sokken,
regencape,
zaklamp,
agenda (zakformaat).
 


Cadeaus langs brengen
bij het Huis van Sant’Egidio, Waterlooplein 205 in Amsterdam 
maandag van 9 tot 17 uur
dinsdag van 9 tot 17 uur
woensdag van 9 tot 12 uur
donderdag van 9 tot 17 uur
vrijdagavond van 19.45 tot 21.30 uur
zondag van 16.30 tot 18.30 uur