Mgr. Joop Stam overleden

5 mei 2022

Met verdriet en grote dankbaarheid voor zijn vriendschap en betrokkenheid heeft de Gemeenschap van Sant’Egidio kennis genomen van het overlijden van mgr. Joop Stam. De Gemeenschap mocht hem vele jaren meemaken als man van gebed met een grote liefde voor de Schrift, voor de kerk en de armen. Op Witte Donderdag van dit jaar was hij nog aanwezig in de liturgie van de voetwassing in de Mozes en Aäronkerk en stond erop in al zijn broosheid neer te knielen om ook anderen de voeten te wassen.

Joop Stam stond mede aan de wieg van de Gemeenschap van Sant’Egidio in Amsterdam door enkele mensen kennis te laten maken met Sant’Egidio in Antwerpen. Als priester heeft hij altijd naast en achter de Gemeenschap gestaan en haar gesteund, zeker ook in de cruciale beginjaren in de Mozes en Aäronkerk waarvan hij de eerste rector was. Met zijn vriendschap, zijn enorme trouw aan de goede zaak en vooral aan zoveel mensen is hij voor velen een vaderfiguur geworden en gebleven.

We danken God voor het leven en de vriendschap van een fijnzinnig en bijzonder mens, en vertrouwen dat hij nu in vrede mag rusten bij de Heer.

De avondwake voor mgr. Joop Stam wordt gehouden op donderdag 12 mei om 19.00 uur in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam.
De uitvaart zal in dezelfde kerk plaatsvinden op vrijdag 13 mei om 10.30 uur. Aansluitend wordt hij begraven op Begraafplaats Sint Barbara.