Na de aanslag in Nice, honderden jongeren voor vrede in Parijs: we willen bruggen, geen muren #changeyourEurope

19 juli 2016

15 – 17 juli 2016

In een klimaat gekenmerkt door pijn veroorzaakt door de aanslag in Nice, is de beweging “Jongeren voor Vrede” van de Gemeenschap van Sant’Egidio samengekomen in Parijs, op het plein voor de kathedraal Notre-Dame voor het evenement “We willen bruggen, geen muren.
Honderden afgevaardigden uit verschillende Europese landen, hebben in het hart van de Franse hoofdstad een boodschap van hoop gebracht voor een continent dat gedesoriƫnteerd is na het recente geweld.

Samen luisterden ze naar het verhaal van Lassana Bathily. Hij redde vele levens tijdens de terroristische aanslag op de joodse supermarkt in Parijs. Hij, zelf een moslim, zei: “Ik heb die dag geen joden gered, maar mensen zoals jij en ik.”

Ook luisterden ze naar de vele getuigenissen van jongeren uit verschillende Europese steden (Brussel, Rome, Londen, Amsterdam, Keulen, Berlijn en Barcelona), die gekozen hebben voor de dialoog en de sociale integratie van de zwakkeren en de armen in onze samenleving. Ervan overtuigd dat, tegenover de integratiemodellen die in crisis zijn en het gebrek aan visie, het nu meer dan ooit noodzakelijk is bruggen te slaan om de toekomst van Europa op te bouwen.

De internationale bijeenkomst begon vrijdagmiddag met een inaugurele bijeenkomst. Zondag was er een bijeenkomst met de voorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio Marco Impagliazzo en een feest ter afsluiting.

Bestand_005

Bestand_000Bestand_002Bestand_001