Franciscustafel

De Franciscustafel is het dak- en thuislozenrestaurant van Sant’Egidio, een gastvrije plek waar wekelijks zo’n 150 mensen genieten van een lekkere warme driegangenmaaltijd.

Maar mensen krijgen meer dan alleen een maaltijd. De Franciscustafel is in de eerste plaats een plek waar mensen hun waardigheid terugvinden en waar vriendschap en nabijheid centraal staan. Daarom bedienen vrijwilligers de gasten aan tafel en heerst er een familiale sfeer. De gasten zijn er welkom en gekend en er is gelegenheid om je verhaal te delen met anderen.

Door deze ontmoetingen ontstaat een basis voor vriendschap die levens kan veranderen. Wekelijks is er een ploeg enthousiaste vrijwilligers om dat mogelijk te maken. Mensen die dit werk al jarenlang met veel plezier en trouw doen, maar ook veel nieuwe vrijwilligers. Met Kerstmis is er een speciaal kerstdiner, om zo familie te zijn voor hen voor wie familie soms ver weg is. Tijdens deze feestelijke maaltijd ontvangen de gasten een mooi ingepakt kerstgeschenk.

Er is een Franciscustafel in Apeldoorn en in Amsterdam. De naam Franciscustafel verwijst naar Franciscus van Assisi, de ‘arme vriend van de armen’, en naar paus Franciscus die steeds de minderbedeelden centraal stelt in de kerk van vandaag.

De Franciscustafel is volledig afhankelijk van giften. Wie dat wil, kan ons steunen met een eenmalige of periodieke gift.

U kunt zich ook aanmelden als vrijwilliger.

De Franciscustafel in Amsterdam wordt ook gesteund door Kansfonds, RCOAK en een solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR

Amsterdam

Gasten zijn iedere dinsdag en zaterdag tussen 18.00 en 19.00 uur welkom; ingang Jodenbreestraat naast de Mozes en Aäronkerk (tegenover AH)

Apeldoorn

Geopend op maandag van 17.00 tot 18.30 uur in de pastorie van de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Stationsstraat