Generatietuin

Kinderen in de stad leren waar het eten vandaan komt en welke insecten er leven, waar kan dat beter dan in hun eigen tuintje, samen met ouderen die er alles van weten.

Elke vrijdagmiddag gaan zo’n vijftien kinderen van de bassischool in Apeldoorn de Generatietuin in. Ze werken enthousiast in hun eigen tuintje. Ze spitten, harken, zaaien, planten, wieden onkruid, geven water als dat nodig is en verwonderen zich over hoe alles groeit en bloeit en over alle beestjes die in de tuin rondkruipen of vliegen.

Met kaarten van IVN ontdekken zij welke hommel daar op de zonnebloem zit, of welke vlinder daar vliegt. Ze hebben vlinderhuisjes gemaakt van melkpakken. De kinderen hebben ze mooi beplakt met bloemen en blaadjes en opgehangen aan het hek. Nu maar wachten tot de vlinders er hun intrek zullen nemen. De kinderen leren op speelse wijze respect voor de natuur. Zij leren de vreugde van het oogsten en het samen delen met elkaar. Dat zijn mooie ervaringen die zij niet snel zullen vergeten.

De ouderen ervaren veel vreugde in het samenzijn met de kinderen en hun enthousiasme. En ze zijn trots op de kennis die ze aan de kinderen kunnen overdragen.

Helpt u mee om van de generatietuin in Apeldoorn een succes te maken?

Giften aan Sant’Egidio

Sant’Egidio Nederland
IBAN: NL43 INGB 0006 7119 37
BIC: INGBNL2A

Sant’Egidio Apeldoorn
IBAN: NL81 INGB 0006 7476 28
BIC: INGBNL2A

Giften aan een anbi-instelling zijn deels aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.