Kledingbank

Voor mensen die financieel in de knel zijn geraakt is kleding extra belangrijk. Niemand wil dat een ander aan je outfit kan zien dat je geld tekort komt. Je wil al helemaal niet dat je kinderen niet naar gymles durven, omdat er gaten in hun ondergoed zit.

Sinds 2011 is de Kledingbank in Apeldoorn een plek waar niet alleen de kleding, maar ook de ontmoeting belangrijk is. In de loop der jaren is het een plek geworden voor zowel de mensen die kleding komen uitzoeken als degenen die het komen brengen en behoefte hebben aan contact.

Jaarlijks komen ruim 5.000 gasten, waarvan een derde kinderen, naar de Kledingbank. Daarnaast zijn er mensen die via instanties een afspraak maken buiten de openingstijden. Ook komen vele mensen hun kleding en linnengoed brengen om die een nieuwe bestemming te geven. Mensen die kleding brengen van hun overleden dierbaren, krijgen ook de ruimte en aandacht om hun verhaal te vertellen bij een kopje koffie.

Veertig vrijwilligers en leerlingen die hun maatschappelijke stage doen, werken wekelijks intensief aan het sorteren en strijken van kleding. De kleding die van goede kwaliteit is, hangen ze net als in de winkels in rekken op, zodat de gasten rustig kunnen uitzoeken wat bij hen past.

In de Kledingbank is ook een sportspullenbank en een boekenbank voor het uitzoeken van boeken.

Inleveren van goede en schone kleding kan in Apeldoorn op maandag van 10.00 tot 15.00 uur.
De uitgifte van kleding vindt plaats op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.
De boekenbank is open op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.
Er is een koffieochtend voor ouderen op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.

De Kledingbank vindt u aan de Oude Beekbergerweg 157 te Apeldoorn.
Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-80087042.