School van Vrede

“Het is hier altijd gezellig en de juffen zijn heel lief. Ze kunnen goed uitleggen en het spelen en knutselen vind ik ook altijd heel leuk.” Bij Anna thuis is het niet altijd gezellig. Op school kan ze moeilijk meekomen en haar ouders hebben geen tijd om haar te helpen. Anna is blij dat ze zaterdags naar de School van Vrede mag. De jongeren houden van haar en ze hebben tijd om haar met haar huiswerk te helpen. Als het moet doen ze dezelfde sommen twintig keer, net zo lang tot Anna het echt snapt. En dan zou je haar trotse, stralende gezicht eens moeten zien.

De jongeren ondersteunen de kinderen in de School van Vrede bij hun schoolwerk, doen spelletjes met hen, ondernemen uitstapjes in de zomer en helpen hen te ontdekken hoe je kunt bouwen aan een samenleving die gebaseerd is op respect voor elkaar. De kinderen worden niet beoordeeld, maar vinden vriendschap.

“Het werken met kinderen is echt mijn passie. Ik haal dan ook veel plezier en energie uit deze zaterdagen. Het voelt fijn om de kinderen te kunnen helpen met hun schoolwerk, en daarnaast bij te dragen aan hun ontwikkeling. Met elkaar creëren we een fijne plek waar alle kinderen welkom zijn.”

“Ook de ouders zijn dankbaar voor wat wij doen. Het is fijn om op deze manier heel dicht bij huis iets te kunnen betekenen voor onze maatschappij.”

Er zijn Scholen van Vrede in verschillende steden. In Apeldoorn komen de kinderen samen in de Generatietuin.

Help ons en word vrijwilliger of doneer online