Youth for Peace

Ben jij ook tussen 16 en 25 jaar en wil je meebouwen aan een betere wereld? Dan is Youth for Peace echt iets voor jou. Inzet voor de armen, strijden tegen racisme, opkomen voor de zwakken en bouwen aan de vrede zijn enkele ingrediënten.

Jongeren zet zich in voor één van de activiteiten van Sant’Egidio in verschillende steden in Nederland. Zin om samen met leeftijdsgenoten vrijwilligerswerk te doen? Klik hier om je in te schrijven!

Elke maand verzorgen jongeren in Apeldoorn een middagprogramma voor de ouderen van een woonzorgcentrum.

Ze toveren in een mum van tijd een lach op ieders gezicht. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Wil ook jij graag eens mee op bezoek? Laat het ons hier weten.

In de School van Vrede helpen jongeren van Youth for Peace kansarme kinderen met huiswerkbegeleiding en leren ze de kinderen om met elkaar samen te leven (vredeseducatie, sport en spel, creatieve talentontwikkeling”).

Wil je meer info over de School van Vrede? Klik dan hier.

In Utrecht hebben de jongeren van Youth for Peace vriendschappen opgebouwd met leeftijdgenoten in het azc. Ze leren anderen kennen die veel hebben moeten doorstaan en in een vreemd land willen bouwen aan een toekomst, en vormen samen een netwerk. Ze doen spelletjes, koken en eten samen en vieren feestjes. De jongeren ontdekken hoeveel ze gemeen hebben. Ze vinden dezelfde dingen belangrijk: het aangaan van sociale relaties en de onzekerheid daarover, gezien worden, sport en spel,  perspectief op school en hoop en idealen voor de toekomst.

Ben je geïnteresseerd en wil je hier meer over weten? Stuur ons een berichtje via de onderstaande knop.

Global Friendship is de Europese beweging van jongeren die jaarlijks samenkomen in een Europese stad. Ze staan op tegen racisme en geweld en voor vrede, door zich actief in te zetten voor een mooiere samenleving waarin plek en aandacht is voor alle mensen en met name voor de kwetsbaren.

In 2022 kwamen meer dan 700 Europese jongeren naar Amsterdam voor Global Friendship. Je leest er hier over. Meer weten over de andere edities van deze grote internationale ontmoeting? Lees het op onze internationale website.