Sant’Egidio en de avondklok

24 januari 2021

De lockdown vanwege corona is nooit een reden geweest van Sant’Egidio om haar inzet voor de armen te stoppen. De vrijwilligers zijn de ouderen en de mensen met een beperking zoveel mogelijk nabij, met extra zorgvuldige naleving van de regels en als het moet door te bellen, kaartjes te sturen en raambezoekjes te doen. De kinderen hebben de aandacht extra hard nodig nu ze niet naar school kunnen.  En de vrienden van de straat zijn altijd welkom gebleven bij de Franciscustafel en worden wekelijks opgezocht op straat.

Nu de avondklok is ingesteld, past Sant’Egidio enkele zaken aan om hen ook nu niet in de steek te laten.  De Franciscustafels beginnen stipt op tijd om te zorgen dat alle vrienden van de straat in alle rust hun maaltijd kunnen genieten of ophalen en de vrijwilligers op tijd thuis kunnen zijn. Op vrijdag gaan de teams vroeger, rond 19 uur de straat op  met hun pakketjes.

Het avondgebed wordt tijdelijk opgeschort. We volgen het gebed dat online wordt gestreamd vanuit de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen, op maandag, woensdag en vrijdag om 20 uur via santegidio.be

Helaas is het tijdens de lockdown niet toegestaan om onze kledingbank in Apeldoorn open te houden. Er is veel mooie kleding gebracht en alles hangt te wachten op een nieuwe eigenaar. Bij nood kunnen organisaties een individuele afspraak maken voor cliënten om langs te komen.