Sant’Egidio ondersteunt de oproep voor een wereldwijd staakt-het-vuren van secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres

28 maart 2020

“Maak een einde aan de ziekte van de oorlog en bestrijd de ziekte die de wereld aan het vernietigen is.”

De Gemeenschap van Sant’Egidio onderstreept van harte het appel dat gisteren werd gelanceerd door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor een staakt-het-vuren in de wereld. “Maak een einde aan de ziekte van de oorlog en bestrijd de ziekte die de wereld aan het vernietigen is”, zo zei Antonio Guterres.

Terwijl de wereld geconfronteerd wordt met de gezamenlijke vijand van de pandemie is het van belang dat we opnieuw ontdekken dat we tot één menselijke familie behoren. In de vele jaren waarin ze zich op verschillende plaatsen heeft ingezet voor de vrede heeft Sant’Egidio ervaren dat de oorlog de moeder is van alle armoede, alle inspanningen van de gezondheidszorg teniet doet en de levensomstandigheden van de armsten verzwaart.

Sant’Egidio begint per direct met de verspreiding van dit appel in alle landen waar zij, ondanks de problemen van dit moment, doorgaat met haar inspanningen om conflicten te beëindigen en een duurzame vrede te vinden.