“Verlies de hoop op vrede niet.” Viering van de verjaardag van Sant’Egidio

29 maart 2022

Met vele vrienden van de straat, met de ouderen die wekelijks bezocht worden en met tientallen sympathisanten en betrokkenen vierde Sant’Egidio op zondag 27 maart de 54e verjaardag van de Gemeenschap. De feestelijke dankviering in de Mozes en Aäronkerk werd voorgegaan door kardinaal Anders Arborelius, bisschop van Stockholm, die voor de gelegenheid speciaal naar Amsterdam was gekomen. Samen met de kardinaal gingen mgr. Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, en rector Rik Hoet voor in de liturgie.

In zijn homilie dankte de kardinaal de Heer voor alles wat Hij door en voor Sant’Egidio gedaan heeft, met name op het gebied van de vrede. In tijden van oorlog in Europa moeten we ons blijven verzetten tegen de bekoring om de hoop op vrede te verliezen, in ons persoonlijke leven en op maatschappelijk en internationaal niveau, aldus de kardinaal. Met hulp van Gods liefde en barmhartigheid kunnen we in vrede leven. En als christenen zijn we geroepen om steeds opnieuw zijn vrede en verzoening door te geven.
Tijdens de receptie na afloop was er, na twee jaar pandemie, eindelijk weer de vreugde van de onderlinge ontmoeting en vriendschap tussen alle mensen die zich in Nederland met de Gemeenschap van Sant’Egidio verbonden voelen. Ook nieuwe gezichten werden verwelkomd. Een Syrische jongeman die nog niet zo lang in Nederland is en de Gemeenschap voor het eerst bezocht, zei na afloop: “Ik hoorde al veel over hoe Sant’Egidio overal ter wereld mensen nabij is. Maar vandaag heb ik gezien dat dat ook echt zo is en zelf de vreugde ervan ervaren.”

Galerij