52e verjaardag van Sant’Egidio in Amsterdam

25 februari 2020

Op zondag 23 februari vierde de Gemeenschap van Sant’Egidio de 52e verjaardag in Amsterdam. In een volle Mozes en AƤronkerk ging mgr. Harrie Smeets, bisschop van Roermond, voor in de feestelijke dankviering. In eenvoudige bewoordingen benadrukte de bisschop in zijn preek dat de ervaring van Sant’Egidio ons brengt bij de kern van gelovig leven: in het gezicht van onze broeder en zuster het gelaat van Christus herkennen.
 
Onder de aanwezigen waren behalve sympathisanten en vrijwilligers ook veel ouderen, amici en vrienden van de straat die de Gemeenschap wekelijks bezoekt. Na afloop van de viering was er voor hen allemaal gelegenheid elkaar en de bisschop te ontmoeten in het Huis van Sant’Egidio. 
 
Aan het einde van de viering maakte Colm Dekker, verantwoordelijke van de Gemeenschap in Amsterdam, bekend dat de bisschop van Haarlem-Amsterdam een nieuwe rector heeft benoemd voor de Mozes en AƤronkerk. Hij bedankte pastor Joop Stam voor zijn betrokkenheid als rector sinds de kerk vijf jaar geleden aan de Gemeenschap werd toevertrouwd. En hij sprak zijn vreugde uit over de benoeming van pastor Rik Hoet uit Antwerpen als de nieuwe rector van deze kerk, die een uitdrukking is van de warme vriendschapsband tussen Sant’Egidio in Antwerpen en Amsterdam.