56 jaar Sant’Egidio gevierd met vele vrienden

23 april 2024

Met een dankviering in een volle Mozes en Aäronkerk, vierde de Gemeenschap van Sant’Egidio op zondag 21 april, de 56ste verjaardag van haar ontstaan in Rome. Mgr. Ron van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden, ging voor in de viering.

In zijn homilie sprak de bisschop op Roepingenzondag over het dienstwerk van alle betrokkenen van Sant’Egidio. Zoals beschreven in het evangelie van Johannes (10,11-18), heeft dit dienstwerk alles te maken met het volgen van Jezus door het afleggen van het bovenkleed, het neerknielen bij de mensen en het wassen van de voeten van de ander.

Onder de vele sympathisanten en vrienden die kwamen meevieren bevonden zich ook Z.E. Mr. Jose Eduardo III Malaya, ambassadeur van de Republiek der Filipijnen in Nederland, Mor Polycarpus Augin Aydin, aartsbisschop van de Syrisch-orthodoxe Kerk van Antiochië in Nederland en Drs. Eric W.J. Holterhues, lid van de ChristenUnie-fractie in de Eerste Kamer.

De receptie werd een feest van ontmoeting met de vele vrienden van de straat, ouderen, gehandicapten, vluchtelingen, kinderen en jongeren die naar deze vreugdevolle dag waren gekomen.

Galerij