81 Vluchtelingen gered van oorlog en mensenhandel dankzij de humanitaire corridors!

24 juni 2016

16 juni 2016

Een nieuw groep vluchtelingen is aangekomen op  het vliegveld van Rome, vanwaar ze vertrokken naar verschillende steden in Italië en San Marino. Daar zullen ze worden verwelkomd en kunnen ze hun integratieproces beginnen.

Opnieuw zijn 81 personen gered dankzij de humanitaire corridors! De derde groep van Syrische vluchtelingen is vanmorgen aangekomen op de luchthaven Fiumicino: gezinnen, vrouwen, kinderen, gevlucht uit Syrië waar ze de verschrikkingen van de oorlog hebben meegemaakt. Een van hen is Mariam, 10 jaar oud, vanaf haar tweede levensjaar aan een rolstoel gekluisterd nadat ze in Damascus werd geraakt door een kogel. Ze zal een nieuw leven beginnen in de provincie Turijn, waar ze medische zorg zal krijgen.

Nilva, een armeense christen uit Hasaka, was dokter: ze vluchtte naar Libanon met haar twee zonen Raffi en Rupina; haar echtgenoot is nog steeds in Hasaka, een van de laatst overgebleven artsen, die heeft besloten om in de stad te blijven die in de greep is van IS, om te zorgen voor de zieken en gewonden.

“De weg van de humanitaire corridors is ondertussen geopend”, zei Daniela Pompei van de Gemeenschap van Sant’Egidio, in Fiumicino om de vluchtelingen te ontvangen: “We werken nu aan het openen van nieuwe humanitaire corridors, zoals die naar de Republiek van San Marino, waar één van de vanochtend in Rome gearriveerde gezinnen zal worden opgevangen.”