Ban Ki-Moon op bezoek bij de vluchtelingen die opgevangen worden door Sant’Egidio in Rome

29 oktober 2015

“Ik heb vele vluchtelingen ontmoet die alle hoop waren verloren, maar jullie hebben er veel! Dat ontroert me. De Verenigde Naties staan aan jullie zijde”.

De secretaris generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, is zijn bezoek begonnen aan de gemeenschap van Sant’Egidio. Hij werd in het “Huis van de Vluchteling” ontvangen door Andera Riccardi en Marco Impagliazzo en bezocht er de vluchtelingen die er opgevangen worden.

Tijdens zijn gesprek met enkelen van hen, herinnerde hij eraan dat toen hijzelf zes jaar was, hij ook weg is moeten trekken uit Korea, alles achterlatend op de vlucht voor de oorlog. Weten dat er iemand is die aan je denkt en die je helpt is dan de enige manier om te overleven, zo zei hij. Ban Ki-Moon zei dat hij bijzonder ontroerd was door de verhalen en door het gelaat van de personen die hij heeft ontmoet, want, zo zei hij, “ik heb reeds vele vluchtelingen ontmoet zonder enige hoop, maar jullie hebben er veel! Dat ontroert mij! De Verenigde Naties zijn jullie nabij!”.