Beelden van de zomer van solidariteit

4 augustus 2021

Na een lange periode van thuisblijven, met angst en eenzaamheid, gaat de wereld in Europa weer een beetje open. Terwijl veel mensen op vakantie gaan, zorgt Sant’Egidio dat ook de thuisblijvers en vluchtelingen in heel Europa een mooie zomer hebben. Hieronder verzamelen we de verhalen en beelden.

School van Vrede
In Amsterdam gingen vrijwilligers met de kinderen naar Artis. In Apeldoorn werd samen met Stimenz en het buurthuis een modeshow gehouden met kinderen uit de wijk. De prinsessen en stoere kinderen straalden op de rode loper.

Ouderen
Ouderen met een verstandelijke beperking gingen na twee jaar eindelijk weer op vakantie in Vierhuizen (Groningen). Dat kon dankzij de inzet van vrijwilligers uit Friesland, Utrecht en Amsterdam. Een uitje naar de dierentuin, bingo, koffie drinken in de zon en heerlijk eten aan een lange tafel: de ingredi├źnten voor een heerlijke tijd.

Lesbos
Voor het derde jaar komen vrijwilligers van Sant’Egidio op eigen kosten naar Lesbos om hun vakantie door te brengen met de vluchtelingen op het eiland. 250 Vrijwilligers, waaronder enkele Nederlanders, verzorgen in de ‘tent van de vriendschap’┬á in de ochtend de School van Vrede en in de avond warme maaltijden. In een andere tent geven ze Engelse les. tijdens de hittegolf ervaren de vluchtelingen zo de frisse wind van de vriendschap.

Kijk ook op de sociale media naar #santegidiosummer voor meer berichten.

Galerij