Boot van Lesbos in Mozes en Aäronkerk

1 februari 2019

Amsterdam – 27 januari 2019

Een boot gemaakt door vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos, volledig vervaardigd van resten van reddingsvesten, aangespoelde kleding en zakken, heeft zondag een ereplaats gekregen in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam.

De boot symboliseert de angst en de hoop van zovele mensen uit het Midden-Oosten en Afrika die op zoek zijn gegaan naar een plaats waar zij in veiligheid kunnen leven. Vluchtelingen – die letterlijk en figuurlijk strandden op Lesbos – hebben deze boot zelf gemaakt bij een workshop van de organisatie Lesvos Solidarity.

Wie nauwkeurig kijkt, ziet de details die laten zien hoe gevarieerd de vluchtenden zijn en hoe verschillend zij reageren op de bedreigende situatie waarin zij zich bevinden, midden op zee, niet wetend waar zij terecht zullen komen en of zij het zullen overleven.

De Gemeenschap van Sant’Egidio trekt zich al jaren het lot aan van vluchtelingen en doet wat in haar vermogen ligt om bij te dragen aan een humaan en solidair klimaat in Europa, waar plaats is voor iedereen.

Wie de boot van dichtbij wil zien, is welkom in de Mozes en Aäronkerk. De boot is geplaatst op het altaar van de armen. De tijden waarop de kerk geopend is, vindt u hier.