In de basiliek van Santa Maria in Rome word je met open armen ontvangen

19 februari 2018

Stijn Fens schrijft op 17 februari in zijn Column in Trouw:

Piazza di Santa Maria Trastevere, in de bekende wijk met dezelfde naam, is in het donker op haar best. Je loopt het plein op en je voelt je meteen thuis. En, of je het nou wil of niet: je wordt de basiliek van Santa Maria in Trastevere in getrokken.

Mij gebeurde het zo’n vijfentwintig jaar geleden voor het eerst. Het was een novembermaand, zo rond een uur of half negen. De kerk was vol. Ik vond een plek aan het einde van een bank, dan kan je altijd nog ongemerkt weg. Ik keek naar de eeuwenoude mozaïeken met scà¨nes uit het leven van de moeder gods. Het licht ging aan en plots klonk daar koormuziek. Zo verschrikkelijk mooi. Alsof iemand een emmer koud water over me heen gooide. Ik rilde. Iemand reikte mij een boekje aan en zocht voor mij de goede pagina op. 

Lees de hele column op trouw.nl