24preludia – gratis lunchpauzeconcerten

Opkomende datums:

Lunchpauzeconcerten op elke donderdag van juli en augustus en 2 september van 12.15 – 12.45 uur.

Diverse pianisten spelen preludes van J.S. Bach en speciaal voor deze concerten gecomponeerde antwoorden van moderne componisten.

24preludia
Samen muziek beluisteren is gezond.
Ook deze zomer zijn gratis lunchpauzeconcerten in de Mozes te horen.
De gemeente Amsterdam steunt dit muziekproject waarbij eenieder wekelijks belangeloos bij elkaar kan zitten. Gewoon samen zonder verdere pretenties, zoals in de coronatijd maar dan met velen.

Driehonderd jaar oude muziek bepaald de samenhang door alle pianopreludes van J.S. Bach af te wisselen met moderne composities, meestal door Amsterdammers geschreven speciaal voor deze concerten. Stichting Pianoconcerten vroeg 48 vaderlandse componisten een antwoord te schrijven op de preludes uit het Wohltemperierte Klavier van Bach. Uitgevoerd door diverse pianisten en voor het eerst in zijn totaal te beluisteren.

Samen naar klassieke muziek luisteren is een weldaad voor uw geest. Reserveren is gewenst op: reserveringen@24preludia.nl

Jacqueline voorheen Frederique is buurtbewoonster en pianiste. Tijdens de pandemie gaf zij 26 balconconcerten. En organiseert al vier jaar gratis lunchconcerten in de stad. 24preludia.nl