Herdenkingswake omgekomen vluchtelingen

Datum: 06 november 2022 om 15:00u

Op zondag 6 november vindt in de Mozes en Aäronkerk de jaarlijkse oecumenische herdenking plaats van de vluchtelingen die het afgelopen jaar omkwamen aan de Europese grenzen.

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Aan hen denken wij en hun namen worden genoemd, opdat zij niet vergeten worden. Aan deze viering werken voorgangers mee uit protestantse, katholieke en orthodoxe kerken. Theoloog Rikko Voorberg zal tijdens de herdenkingsdienst de toespraak verzorgen. De herdenking wordt afgesloten met een processie naar de Amstel, waar bloemen worden uitgestrooid om de overledenen te gedenken.

Voorafgaand aan de herdenking is er om 13.30u een lezing door Minella van Bergeijk, voormalig directeur van ontwikkelingsorganisatie Tearfund, over het migratiebeleid van de EU en de gevolgen daarvan. De lezing wordt gehouden in het Huis van Sant’Egidio, Waterlooplein 205 te Amsterdam.

De herdenking wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Amsterdam, het Jeannette Noëlhuis, de Protestantse Diaconie en de Gemeenschap van Sant’Egidio.

 

Galerij: