Humanitaire corridors met Rosita Steenbeek

Datum: 16 juni 2023 om 19:30u

Het avondprogramma van de Wake voor Vluchtelingen in de Bethelkapel in Den Haag op vrijdag 16 juni wordt ingevuld door de Gemeenschap van Sant’Egidio. Schrijfster Rosita Steenbeek vertelt over haar ervaringen met vluchtelingen die ze eerder leerde kennen in vluchtelingenkampen in Libanon. De schrijfster zocht hen op in Italië waar zij inmiddels met de humanitaire corridors van Sant’Egidio zijn aangekomen.

De humanitaire corridors zijn een initiatief van Sant’Egidio om kwetsbare vluchtelingen naar Europa te laten overkomen. Het is een model voor een veilige en legale overkomst waarmee in verschillende Europese landen al duizenden vluchtelingen in veiligheid zijn gebracht, met hulp van kerkelijke en maatschappelijke organisaties. Tijdens het programma is er gelegenheid om dit model verder uit te diepen en in gesprek te gaan over de betekenis ervan en de mogelijkheden om kwetsbare mensen een menswaardig bestaan te bieden.

Rosita Steenbeek schreef over haar ervaringen het boek Droomland Italië. Van Aleppo naar Turijn. Er werd ook een documentaireserie bij gemaakt getiteld “Viva l’Umanità!” die in mei door de EO op televisie wordt uitgezonden.

De Wake voor Vluchtelingen wordt jaarlijks rond Wereldvluchtelingendag gehouden in Den Haag en is een initiatief van Stek, stichting voor stad en kerk en de Protestantse Kerk Den Haag.

Galerij: