Kerstmis voor iedereen

25 december 2020

Voor Sant’Egidio is Kerstmis een belangrijk feest, dat we vieren met allen voor wie wij het hele jaar hun familie en vrienden zijn. Ook in dit jaar, dat getekend is door de covidpandemie en de lockdown, heeft Sant’Egidio alles op alles gezet om, met alle veiligheidsmaatregelen, onze vrienden nabij te zijn. 

De ouderen en de mensen met een verstandelijke beperking ontvingen thuis of in de instelling waar zij wonen een mooi cadeau-pakket met iets lekkers.

De kinderen (tot 12 jaar) van de School van Vrede mochten samen komen voor een feestje en gingen met een mooi cadeau en zelf versierde koekjes naar huis.

Gevangenen die geen contact meer hebben met familie of vrienden waren verrast en blij met de hartverwarmende aandacht die zij kregen: een filmpje met kerstwensen in verschillende talen, een kaartje met warme kerstwensen, een kleurige tas met zorgvuldig ingepakte cadeautjes en heerlijke kerstsnacks. Dit was voor hen een feest op zich. 

De vrienden van de straat in Amsterdam werden persoonlijk uitgenodigd om verspreid over de dag naar de kerk te komen, waar ze in alle rust en onder het genot van harp- en cellomuziek hun kerstwensen konden opschrijven en een goedgevulde tas met kersteten en een mooi cadeau meekregen. Degenen die het pakket niet zelf konden ophalen, werden gebeld of opgezocht om het alsnog te bezorgen.

In Apeldoorn ontvingen de vrienden van de straat in een sfeervol verlichte en versierde pastorie een kerstgeschenk en een heerlijke maaltijd, die gekookt was door vier vrijwilligers. Ook zij konden een kerstwens opschrijven of een kaarsje aansteken. 

Zo heeft Sant’Egidio ervoor gezorgd dat juist dit jaar niemand werd vergeten. 

Hieronder een impressie.

Foto’s van Kerstmis met Sant’Egidio wereldwijd vindt u op de internationale site.