Expositie Martelaren van onze tijd in Apeldoorn

12 maart 2024

In de bezinningstuin van de Onze Lieve Vrouwekerk in Apeldoorn, is vanaf zaterdag 16 maart een expositie te zien over martelaren van deze tijd.

In de afgelopen eeuw zijn er talloze vrouwen en mannen in alle delen van de wereld vermoord omdat ze vanuit hun christelijke geloof opkwamen voor de armen en opriepen tot vrede en gerechtigheid.

In de Hof naar Goed Gaan worden 13 van deze martelaren herdacht. Ze staan symbool voor al die andere martelaren die zijn vermoord.

Enkele voorbeelden zijn Titus Brandsma die in verzet kwam tegen de Nazi’s, Pater Frans van der Lugt die in Syrië tijdens de burgeroorlog werd vermoord en Floribert Bwana Chui, een Congolese douane ambtenaar die werd vermoord omdat hij zich niet liet omkopen.

Op 20 maart vindt er om 20.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk een oecumenische herdenkingswake plaats waarin alle martelaren herdacht worden die hun leven hebben gegeven. Vertegenwoordigers van belangrijke christelijke kerken zijn hierbij aanwezig.

Deze herdenkingswake wordt georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio. Deze Gemeenschap verzorgt in Apeldoorn o.a. wekelijks een gratis maaltijd voor dakloze mensen, ondersteunt zwerfjongeren en verstrekt gratis kleding aan wie dit nodig hebben in de Kledingbank.

De Hof naar Goed Gaan is op de zaterdagen geopend van 13.00 tot 16.00 uur, na de wekelijkse viering op zondag vanaf 12.00 uur en op woensdag 20 maart vanaf 16.30 uur. Ingang Hof naar Goed Gaan, tuin naast de kerk Hoofdstraat 18

Galerij