Mozes en Aäronkerk biedt gastvrijheid aan Vrijheidsmaaltijd

8 mei 2023

De Vrijheidsmaaltijd zou op de Magere Brug in Amsterdam gehouden worden, maar dreigde in het water te vallen. De Mozes en Aäronkerk opende daarom op vrijdag 5 mei om 12 uur haar deuren om deze symbolische maaltijd op Bevrijdingsdag toch doorgang te kunnen laten vinden.

De bedoeling van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken. Tijdens de maaltijd van dit jaar stonden gastvrijheid en solidariteit centraal. Stadskinderen die in de hongerwinter bij boeren werden opgevangen zaten aan tafel met asielzoekers en hun gastgezinnen. De maaltijd werd georganiseerd door het Amsterdams 4 en 5 mei comité in samenwerking met Takecarebnb.

De deelnemers werden toegesproken door Job Cohen, voorzitter van het Amsterdams 4 en 5 mei comité en door Melanie van der Horst, loco-burgemeester van Amsterdam.

De Gemeenschap van Sant’Egidio zet zich in voor vriendschap tussen mensen die elkaar in het dagelijks leven niet tegenkomen; tussen oud en jong, arm en rijk, nieuwkomers en oudkomers en ontving de Vrijheidsmaaltijd daarom van harte.

Galerij