Nabijheid in tijden van corona

14 maart 2020

Nu het coronavirus een grote impact heeft op ieders leven, blijft de Gemeenschap van Sant’Egidio bijzondere aandacht houden voor wie kwetsbaar is.

Ouderen en daklozen anders nabij zijn
Het coronavirus heeft het vooral gemunt op ouderen, zieken en mensen die al verzwakt zijn. Het is een doelgroep waar Sant’Egidio zich bij uitstek voor inzet. Ook nu we fysiek meer afstand moeten bewaren om anderen te beschermen, blijven onze vrijwilligers zich inzetten voor mensen op straat, voor ouderen en voor vluchtelingen zonder verblijfspapieren. We doen dat uiteraard met inachtneming van alle voorgeschreven veiligheidsmaatregelen. Isolatie en quarantaine blijken een belangrijk deel van de strategie om de pandemie in te dammen, maar dit mag geen aanleiding zijn om alleen met onszelf bezig te zijn en ouderen of daklozen aan hun lot over te laten.

Blijven bidden
Ook wie zich niet concreet kan inzetten voor deze mensen, heeft een belangrijk middel in handen: het gebed. Bidden voor de genezing van zieken, voor wie voor hen zorgt en voor een spoedig einde aan deze pandemie is een vorm van spiritueel verzet, in het geloof dat de Heer luistert naar ons bidden. Daarom roept Sant’Egidio op tot volhardend gebed. Onze gebedsbijeenkomsten kunnen nog niet doorgaan, maar u kunt het gebed met Sant’Egidio wel op afstand volgen via internet. Iedere vrijdag is het gebed vanuit de Mozes en AƤronkerk in Amsterdam te volgen via de homepage van deze site of via Facebook. Daarnaast kunt u dagelijks het gebed volgen met Engelse vertaling vanuit de basiliek van Santa Maria in Trastevere in Rome, vanaf 20 uur via www.santegidio.org

Sant’Egidio heeft ervaring met het bestrijden van pandemieĆ«n zoals ebola en hiv-aids, met name in Afrika. Het is onze ervaring dat een wetenschappelijk verantwoorde aanpak en een spirituele strijd in het gebed elkaar niet uitsluiten, maar elkaar juist aanvullen. Alleen zo kan de ziekte – die een uiting is van de macht van het kwaad – uiteindelijk worden overwonnen.

Sant’Egidio nodigt iedereen uit om samen met ons moedig en vol vertrouwen deze strijd aan te gaan.


Tijdens de coronacrisis willen we niemand in de steek laten. Daar hebben we uw hulp bij nodig.
U kunt online doneren. Hartelijk dank!

 

 

[doneren_met_mollie]