Oranjefonds steunt ouderenproject Sant’Egidio

1 december 2021

Om de toegenomen eenzaamheid door de coronapandemie tegen te gaan en de sociale isolatie van ouderen te doorbreken start Sant’Egidio nieuwe activiteiten. Mede dankzij een bijdrage van Oranje fonds halen vrijwilligers ouderen uit hun sociale isolement door bijeenkomsten te organiseren voor ouderen in de wijk en voor de meeste kwetsbare ouderen onder de dak- en thuislozen. Daarnaast bouwen zij samen met de ouderen aan nieuwe informele netwerken.

Vrijwilligers van de Gemeenschap van Sant’Egidio komen veel eenzame en kwetsbare ouderen tegen. Zij hebben de afgelopen anderhalf jaar gezien dat deze eenzaamheid en kwetsbaarheid is toegenomen door de wereldwijde coronapandemie. Zij merken dit bij het wekelijkse bezoek aan ouderen in de wijk en bij de activiteiten met dak- en thuislozen.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.