Simeon en Hanna: het kleinste en fijnste rusthuis van België

23 mei 2016

Op zaterdag, 21 mei 2016 werd in hartje Antwerpen aan de hippe Kammenstraat een bijzondere verjaardag gevierd. Meer dan 150 belangstellenden woonden de tiende verjaardag van Simeon en Hanna bij, het kleinste en fijnste rusthuis van België. In Simeon en Hanna wonen acht vaak hulpbehoevende ouderen samen in een kleinschalige en familiale formule. Ieder beschikt over een eigen kamer, een koppel over een tweepersoonskamer. Woonkamer en keuken zijn gemeenschappelijk, maar er is extra ruimte om bezoekers te ontvangen. Er is een prachtige binnentuin aan verbonden.

Het geheim van Simeon en Hanna zit niet zozeer in de infrastructuur. Wel in de sfeer: directeur Filip Wieërs en verpleegster Veronique Wetzels zorgen, geholpen door enkele professionelen en tientallen vrijwilligers, voor een menselijk en familiaal klimaat. Ook uniek is het feit dat hier tientallen vrijwilligers gratis een handje komen toesteken. Een kinderhoek zorgt ervoor dat ook de allerkleinsten hier thuis zijn. Velen van de vrijwilligers zijn van uitheemse afkomst. Zo werd Simeon en Hanna niet alleen een brug tussen generaties, maar ook tussen culturen.

Het tienjarig bestaan werd gevierd met een feestelijke middag, met als titel ‘Oud of the Box – Uw grijsaards zullen visioenen zien‘. Hier vindt u een uitgebreid verslag van de middag.

Bekijk ook het filmpje dat werd gepresenteerd.