Sportspullenbank in Apeldoorn bestaat één jaar

16 mei 2024

De Sportspullenbank in Apeldoorn is een jaar geleden begonnen en probeert om de drempel voor het krijgen van gratis sportspullen zo laag mogelijk te maken. Doel is om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen, zodat zij kunnen meedoen aan sportactiviteiten.

Op woensdag 15 mei vierde de sportspullenbank bij Sporthal Zuiderpark haar éénjarig bestaan. Het jubileumfeest vond plaats bij Sporthal Zuiderpark en werd bijgewoond door wethouder Sunita Biharie. Om de mijlpaal te vieren waren er verschillende sportieve activiteiten georganiseerd zoals je flexibiliteit testen op de volleybalhindernisbaan, dansmoves leren van dansdocenten of deelnemen aan een potje volleybal.

Wethouder breedtesport Sunita Biharie benadrukte hoe belangrijk het initiatief va de sportspullenbank is: ‘‘Ik ben heel blij dat we in Apeldoorn een sportspullenbank hebben, want álle kinderen in Apeldoorn moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten. Sporten is niet alleen gezond, het is ook onwijs belangrijk voor de sociale contacten. Ik hoop dat nog meer Apeldoorners hun sportspullen gaan doneren aan de sportspullenbank, zodat gezinnen die het nodig hebben er gebruik van kunnen maken.”

foto’s door Rob Voss

Galerij