Zomer van solidariteit met Sant’Egidio in Nederland

23 augustus 2017

Op zaterdag 1 juli gingen de kinderen van de Scholen van Vrede in Apeldoorn, Utrecht en Amsterdam voor het eerst samen een dagje uit. 38 kinderen en 15 begeleiders hadden een geweldige dag. Ondanks het slechte weer hadden de kinderen veel plezier, in de bus en in het speelparadijs. De patat en ijsjes maakten het feest compleet

Van 24 tot en met 28 juli organiseerde de Gemeenschap van Sant’Egidio een vakantie voor vluchtelingen, met een vijftigtal volwassenen, tieners en kinderen op een kampeerboerderij in Drunen. Voor veel gezinnen was het de eerste keer na hun hereniging in Nederland om er op uit te trekken en op een ontspannen manier tijd door te brengen met elkaar. Het werd een week vol spelletjes, gesprekken, wandelen, zingen, samen koken en vooral een verdieping van de onderlinge vriendschap.

In de zomer is de eenzaamheid onder ouderen het grootst, daarom bezochten de vrijwilligers hen ook tijdens de zomervakantie wekelijks. Zowel in Apeldoorn als in Amsterdam werd er daarnaast een uitje georganiseerd naar het park. 

Ten slotte waren de vrienden van de Franciscustafel (het daklozenrestaurant) uitgenodigd om een ontspannen dag door te brengen in de Adelbert Abdij in Egmond. Ze genoten van het mooie weer, het aandachtige gezelschap van monniken en vrijwilligers en ze werden verwend met heerlijk eten.