Zomer van Solidariteit

3 september 2018

De Zomer van Solidariteit van Sant’Egidio was warm, niet alleen door de temperatuur, maar vooral door de vriendschap.

Als afsluiting van het seizoen gingen de kinderen van de School van Vrede van Amsterdam een dagje naar Artis. De twee groepen kinderen van verschillende leeftijden leerden veel en hadden vooral veel plezier met de dieren en in de speeltuin. 

Eind juli was er een vakantie met ouderen met een verstandelijke beperking samen met Syrische en Nederlandse gezinnen. Met heel verschillende leeftijden en achtergronden vormden zij samen een grote familie met veel gezelligheid en vriendschap. Hoogtepunten van de week waren de rondvaart door de Binnendieze in Den Bosch en het bezoek aan het zwembad. 

In augustus beleefde een grote groep Syrische en Irakese families uit Apeldoorn een vakantie aan zee.  Op Texel konden ze weer even familie zijn, met landgenoten, met het Arabisch eten, de taal en de liederen van het land waaruit ze zijn weggevlucht. De vreugde van het samenzijn kon de opgelopen wonden een beetje helen en het gevoel van de leegte en het gemis wat verlichten. 
“Ik kan niet geloven dat ik mij weer zo blij kan voelen”, zei een van de deelnemers.

De vakanties zijn mogelijk gemaakt dankzij ruimhartige ondersteuning, zowel praktisch als financieel.

Binnenkort is het jaarlijkse uitstapje van de daklozen naar de Adelbert Abdij in Egmond-Binnen. De vrienden van de straat uit Amsterdam zullen weer genieten van de gastvrijheid van de broeders.